Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de pommes de terre farineuses, spécial purée, épluchées et détaillées en dés (2 cm)
- 500 g d'eau
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 648 kJ / 155 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain marocain
3u. 40min
Pain à la feta et aux olives
5h 15min
Le pain bannique
30 min
Rieska (pain lapon)
30 min
Pretzels
1h 15 min
Mini-calzones champignon-ricotta
2j 15 menit
Pains au beurre d'herbes
1h
Pains à l'aneth et à la feta
1h 30min
Pains turcs
2j 15 menit
Pains aux quatre fromages
45 min
Pain farci à la mozzarella
45 min
Crêpes à la noix de coco
20min