Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)

Baozi (gedämpfte Teigtaschen) (包子)

4.1 244 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser
    300 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
    1 ½ TL Trockenhefe
  • Mehl
    600 g
  • Zucker
    2 TL
  • Salz
    1 TL
Füllung und Fertigstellung
  • Butter zum Einfetten
  • Rindfleisch, sehnenfrei, in Würfeln (2-3 cm), ggf. leicht angefroren
    450 g
  • Porree in Stücken (siehe Tipp)
    50 g
  • Möhren in Stücken (siehe Tipp)
    200 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • helle Sojasauce (siehe Tipp)
    30 g
  • dunkle Sojasauce (siehe Tipp)
    10 g
  • Zucker
    2 TL
  • Reiswein (z.B. Mirin oder Sake)
    10 g
  • Wasser
    1040 g
  • Speisestärke
    5 g
  • Austernsauce
    10 g
  • neutrales Öl
    20 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 28 g
Kalorie 2203 kJ / 526 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...