Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Shortbread Base
- 65 g granulated sugar
- 150 g plain flour
- 65 g semolina
- 150 g unsalted butter, cold, diced
Caramel Layer
- 120 g granulated sugar
- 120 g unsalted butter, diced
- 370 g condensed milk
- 80 g golden syrup
- 80 - 100 g hazelnuts, blanched
Chocolate Layer
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1743 kJ / 417 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
Alternatywne przepisy
Bakewell Tart
1 godz. 50 min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Ginger Flapjacks
1h 30min
Classic Flapjack
55 Min
Lavender Shortbread
1h
Sticky Toffee Puddings
1h
Toad in the Hole
1h
Chocolate Tiffin
2h 30min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 Std.
Blueberry Bakewell Traybake
1h 30min
Yorkshire Pudding
1h