Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tarta de chocolate al vapor
- 4 huevos (claras y yemas separadas)
- 100 g de azúcar
- 125 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos (2 cm)
- 125 g de mantequilla en trozos y algo más para engrasar
- 100 g de harina y algo más para espolvorear
- 1 cucharadita de levadura química en polvo (5 g)
- 600 g de agua
Nata montada y relleno de ganache de chocolate
- 315 g de nata (mínimo 30% de grasa) fría
- 80 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de chocolate con dos texturas
1h 40min
Máscaras de carnaval de pasta frolla
1h 40min
Bizcocho cebra
1sa 10 dk
Tarta de lima con streusel
2h 50min
Tarta versátil para celebrar
4h
Chocolate fudge cake
5h 45min
Bizcocho plancha de chocolate
30min
Bizcocho de chocolate sin huevo
1sa 25 dk
Chiffon de chocolate y buttercream
2h 30min
Bizcocho esponjoso de miel
1 Std. 45 Min
Bizcocho triple de chocolate
2 Std. 20 Min
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h