Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tarta de chocolate al vapor
- 4 huevos (claras y yemas separadas)
- 100 g de azúcar
- 125 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos (2 cm)
- 125 g de mantequilla en trozos y algo más para engrasar
- 100 g de harina y algo más para espolvorear
- 1 cucharadita de levadura química en polvo (5 g)
- 600 g de agua
Nata montada y relleno de ganache de chocolate
- 315 g de nata (mínimo 30% de grasa) fría
- 80 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bizcocho triple de chocolate
2 godz. 20 min
Nido de chocolate con huevos de Pascua
1 godz. 30 min
Roscas de choux de cacao
1 godz. 30 min
Chiffon de chocolate y buttercream
2h 30min
Bizcocho con fresas y nata
2h
Chocolate fudge cake
5 Std. 45 Min
Pie de chocolate y merengue
10óra
Tarta de chocolate con bizcocho de zanahoria y piña
5h 30min
Frosting de chocolate y queso cremoso
10min
Tarta de chocolate con dos texturas
1h 40min
Frosting de chocolate y mantequilla
10min
Tarta a los tres chocolates con crujiente de almendra
5h 30min