![Gratin di zucca spinosa e dentice Gratin di zucca spinosa e dentice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/226489.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di acqua
- 3 chayote (zucca spinosa) a metà
- 400 g di dentice in bocconcini
- 10 g di burro
- 15 g di farina
- 150 g di latte
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe macinato, a piacere
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 100 g di formaggio (a piacere) grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1340 kJ / 320 kcal
- Białko
- 37.7 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamagoyaki (frittata giapponese)
30 Min
Pane speziato
19h
Zuppa di carciofi
35min
Fideuá con carne
40 Min
Purè di pastinaca e zucca
50 Min
Panini integrali per hamburger
Brak ocen
Vellutata di zucca, riso con pesce e verdure, crumble di mele e pere
1h 30min
Waterzooi (Zuppa di pesce e verdure)
45min
Filtro d'amore
15 Min
Baccalà alla Soutelo
30 Min
Knodel
1 Std.
Risotto salmone e finocchio
35min