Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
400
克 帶皮鱸魚片 (4片,厚約1公分)
lub 400 克 帶皮鱒魚肉片 (4片,厚約1公分) -
1 ½
大匙 魚露 (20克)
lub 2 條 油浸鯷魚 ,瀝乾油份 -
2
茶匙 純芝麻油 (10克)
lub 20 克 特級初榨橄欖油 - 7 - 8 根 蒔蘿 ,只取葉子
- 1 顆 柳橙 ,取皮絲和汁液
- 500 克 水
-
600 - 700
克 甜玉米粒 (從5-6枝玉米取下)
lub 600 - 700 克 罐裝玉米粒 ,瀝乾水份 - 2 茶匙 鹽
- 400 克 綜合蔬菜 切片(約0.5公分) (如:紅蘿蔔、青花菜、白花椰菜)
- 40 克 奶油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.6 g