日式茶碗蒸

日式茶碗蒸

3.2 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 人份

Składniki

  • 蛋 (每顆重約53-63克)
    6 顆
  • 800 克
  • ½ 茶匙
  • 烹大師鰹魚粉
    ½ 茶匙
  • 醬油
    2 茶匙
  • 胡椒粉
    1 小撮
  • 豬絞肉 (opcjonalnie)
    100 克
  • 新鮮香菇 切片
    30 克
  • 生白蝦仁
    6 隻
    6 根 蟹肉棒, ,切段
  • 冷凍青豆 (25克)
    30 顆

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 12 g
Kalorie 576 kJ / 138 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...