![Rice Cake with Sweet Azuki Bean Paste Rice Cake with Sweet Azuki Bean Paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1CAB063B-7A3A-4FA7-9EA6-A22E5869FBBA/Derivates/AE6EC24D-AA8D-4255-A046-6357BACAAD6F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet Azuki Bean Paste
- 150 g dried azuki beans, soaked for 4-24 hours
- 850 g water
- 50 g brown sugar
Rice Cake
- 100 g rice flour (see tip)
-
125
g glutinous rice flour
lub 125 g pudding rice flour - 60 g icing sugar
- 75 g milk
- 15 g dried fruit (e.g. raisins, apricots, peaches), cut in small pieces
- 1000 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1318 kJ / 314 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Vegan Mozzarella
8 Std. 50 Min
Rustic bread
2h
Soya Milk Ice Cream
10 Std. 15 Min
Nut and Seed Butter
10p
Veganella - Vegan Mozzarella
6 Std. 10 Min
Gluten Free Dark Chocolate & Chestnut Cream
50 Min
Almond Milk
6 Std. 10 Min
Raw Beetroot Soup
5 min
Coconut Milk
20p
Apple strudel
1h 45min
Aquafaba Meringues
2 Std. 15 Min
Aubergine and Almond Dip
20p