味噌汤、日本清酒蒸海鲜配米饭

味噌汤、日本清酒蒸海鲜配米饭

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 人份

Składniki

  • 1440 克
  • 洗净后沥干水分
    300 克
  • 大白菜 切块 (2厘米)
    60 克
  • 洋葱 切丝 (2 毫米)
    100 克
  • 胡萝卜 切丝 (2 毫米)
    40 克
  • 昆布 (opcjonalnie) (每片约2厘米)
    4 片
  • 新鲜的明虾仁 去肠泥 (约170 克)
    10 - 12 个
  • 新鲜蛤蜊 把壳刷净
    300 克
    300 克 新鲜青口,洗净
  • 生鱿鱼圈
    250 克
  • 和风酱油 (见要诀)
    75 克
  • 日本清酒
    60 克
    60 克 米酒
  • 1 茶匙
  • 纯芝麻油 (10 克)
    2 茶匙
  • 味噌
    80 克
  • 海带芽
    5 小撮
  • 嫩豆腐 (opcjonalnie) 切块 (1.5 厘米)
    200 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 30 g
Kalorie 2015 kJ / 478 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 71 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...