Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Walnuts
- 100 g walnut halves, plus extra for decorating
Dough
- 200 g unsalted butter, diced
- 350 g strong white bread flour
- 100 g granulated sugar
- 2 egg yolks, from medium eggs
- 1 Tbsp double cream
Chocolate Layer
- 200 g dark chocolate, small pieces or callets
- 50 g unsalted butter, diced
- 130 g double cream
- 400 g sweetened condensed milk (caramel)
- 50 g almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2158 kJ / 516 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
Alternatywne przepisy
Easter Cream Pastries
1 Std. 15 Min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3 Std. 40 Min
Strawberry White Chocolate Cookies
50min
Danish Dream Cake
55min
Chocolate Brioche
5h
Oats, Coconut and Honey Balls
25min
Cheese and Bacon Pastries
35min
Chocolate Orange Pinwheel Biscuits
3 godz. 45 min
Bacon Roly-polies
1h
Christmas Gingerbread (Poland)
1h 25min
Red Velvet Cake
1 Std. 20 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min