Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g salsa
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 4 ovos
- 400 g postas de bacalhau demolhado
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 1 c. chá de caril em pó
- 10 g polpa de tamarindo (opcjonalnie)
- 350 g arroz agulha
- 1 folha de louro
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3254.5 kJ / 777.8 kcal
- Białko
- 75.5 g
- Węglowodany
- 76.9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 8275.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de bacalhau com espinafres e feijão
30min
Arroz de atum com espinafres e feijão
25 min
Empadão de frango com duas batatas
1h 10min
Alheiras ao vapor com arroz de grelos
30min
Tortilha de bacalhau com todos
1h
Arroz de bacalhau
30min
Bacalhau à Assis
25 min
Massa com conserva de sardinha e pão ralado
30min
Bacalhau à Soutelo
25 min
Empadão de bacalhau e camarão
1h 30min
Arroz de polvo à espanhola
1h 30min
Empadão de arroz e carne
1h 15 min