Urządzenia i Akcesoria
Za´atar-Brot
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 Stück
Składniki
-
Wasser90 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Milch140 g
-
Salz1 TL
-
Weizenmehl Type 550300 g
-
Weizenmehl Type 1050150 g
-
Olivenöl30 g
-
Za´atar1 EL
-
grobes Salz1 gestr. TL
-
Thymian abgezupft, zum Bestreuen1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
7 g
Kalorie
1024 kJ /
245 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2.5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Arabische Nacht
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55 min
Kashmiri Reis
30 min
Zatar
15 min
Ma'amoul
1 godz. 30 min
Sheek Kebab
1 godz. 10 min
Mandel-Taschen mit Honig und Sesam
2 godz.
Tabouleh
15 min
Hummus
20 min
Harissa
20 min
Süße Briouats
35 min
Libanesisches Fladenbrot
3 godz. 20 min