Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 140 g Milch
- 1 TL Salz
- 300 g Weizenmehl Type 550
- 150 g Weizenmehl Type 1050
- 30 g Olivenöl
- 1 EL Za´atar
- 1 gestr. TL grobes Salz
- 1 EL Thymian, abgezupft, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1024 kJ / 245 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulab Jamuns
2h 30min
Parathas mit Blumenkohl gefüllt
45min
Libanesisches Fladenbrot
3h 20 min
Samosas mit Kartoffel-Koriander-Füllung
1h
Marokkanische Kichererbsensuppe
55 Min
Zatar
15 Min
Kashmiri Reis
30 Min
Marokkanische Harira-Suppe mit Hähnchen
55 Min
Harissa
20 min
Würziges Fladenbrot
1h 40min
Ma'amoul
1 Std. 30 Min
Tabouleh
15 Min