Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 顆 鹹蛋, 去殼、蛋白蛋黃分開
- 20 克 米酒, 泡蛋黃用
- 500 克 水
- 400 克 南瓜, 去籽、切塊
- 20 克 油
- 1 枝 新鮮香菜, 只取葉子,裝飾用 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1300 kJ / 311 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 5 g