Urządzenia i Akcesoria
苦瓜雞湯
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 人份
Składniki
-
帶皮雞腿肉 切塊(約3-5公分),以滾水川燙去血水300 克
-
苦瓜 去白瓤和籽,切大塊(約5公分)400 克
-
薑 切片15 克
-
米酒50 克
-
冰糖粉1 茶匙
-
鹽2 茶匙
-
30 克 蔭鳳梨, (不含汁液)冬瓜 (不含汁液)30 克
-
水800 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
9.9 g
Kalorie
370 kJ /
88 kcal
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
台灣四季好味道
70 Przepisów
Tajwan
Tajwan