苦瓜雞湯
TM5 TM6

苦瓜雞湯

3.5 (2 oceny)

Składniki

  • 300 克 帶皮雞腿肉, 切塊(約3-5公分),以滾水川燙去血水
  • 400 克 苦瓜, 去白瓤和籽,切大塊(約5公分)
  • 15 克 薑, 切片
  • 50 克 米酒
  • 1 茶匙 冰糖粉
  • 2 茶匙 鹽
  • 30 克 蔭冬瓜 (不含汁液)
  • 800 克 水

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
370 kJ / 88 kcal
Białko
9.9 g
Węglowodany
3.6 g
Tłuszcz
3.7 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy