Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 帶皮雞腿肉, 切塊(約3-5公分),以滾水川燙去血水
- 400 克 苦瓜, 去白瓤和籽,切大塊(約5公分)
- 15 克 薑, 切片
- 50 克 米酒
- 1 茶匙 冰糖粉
- 2 茶匙 鹽
- 30 克 蔭冬瓜 (不含汁液)
- 800 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 370 kJ / 88 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.4 g