Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Walnüsse, ohne Schale
- 1380 g Wasser
- 170 g Roggenmehl Type 1150
- 700 g Weizenmehl Type 1050 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Öl zum Bearbeiten
- 30 g Weißweinessig
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 15 g Salz
- 2000 g Kasseler, ohne Knochen
- 10 Prisen Muskat
- 8 Prisen Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4042 kJ / 966 kcal
- Białko
- 57 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierschecke
7h
Gefüllter Putenrollbraten
2hod. 10min
Bierfleisch mit Tassenknödeln
1 Std. 30 Min
Krustenbraten mit Bohnen und Brotnocken
2h 55min
Böhmische Knödel
1 Std.
Crème brûlée
6h
Lyoner
12 Std.
Leberkäse Pizza Style
2 Std. 40 Min
Fisch mit Bröselkruste
1 Std.
Ravioli mit Hackfleisch
1 Std.
Leberknödelsuppe
45min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 Std.