Schwäbische Lasagne

Schwäbische Lasagne

4.2 2.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Emmentaler in Stücken
    100 g
  • Mozzarella (125 g), abgetropft, in Stücken
    1 Kugel
  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Suppengemüse (z.B Möhren, Knollensellerie, Porree), in Stücken
    150 g
  • Olivenöl zum Einfetten
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • Tomatenmark
    20 g
  • Basilikum Blätter abgezupft
    3 Stängel
  • Maultaschen (à 300 g), z.B. von Bürger
    3 Pck.

Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 37 g
Kalorie 2407 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 7.5 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...