Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g água
- 50 g mel
- 30 g azeite
-
25
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 5 gemas de ovo
- 480 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 200 g chocolate p/ culinária 53% cacau partido em pedaços
- 30 g açúcar
- 10 g amido de milho
- 1 c. chá de canela em pó
- 1 gema de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 619 kJ / 147.9 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 93.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo estrela
1h 40min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Mince pie
10 Std.
Brigadeirão
1h 45min
Flan de Chocolate
1h
Copinhos
1h 30min
Pudim de queijo de São Jorge
1h 25min
Bolachas de cacau sem ovo
45min
Marquise de chocolate
3h
Chocolate fantasia
2h 10min
Cheesecake de chocolate
4 Std. 10 Min
Crocante de arroz e chocolate
35 Min