Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g salsa, só as folhas
- 500 g miolo de vieira
- Flor de sal q.b. p/ temperar
- Pimenta q.b. p/ temperar
- 40 g azeite
- 500 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 20 g vinho do Porto
-
1
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo caldo de galinha - 400 g água
- 300 g espargos brancos limpos cortados em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 100 g crème-fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1249.7 kJ / 298.7 kcal
- Białko
- 18.8 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 1101.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1h 5min
Sopa de tomate com quenelles de manjericão e tomate seco
1u. 30min
Creme de lentilhas picante com seitan - TM31
35 min
Creme de pupunha e queijo brie
45min
Sopa gratinada de feijão e cebola
45min
Tártaro de salmão
1u. 30min
Sopa cremosa de aspargos
30min
Bisque de marisco
45min
Creme de espargos com parmesão
30min
Vichyssoise de espargos
40 min
Vichyssoise de agrião
35 min