Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 200 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 200 g dark chocolate, minimum 70% cocoa solids, pieces or callets
- 100 g water
- 250 g self-raising flour
- 25 g cocoa powder
- 180 g light brown sugar
- 180 g golden caster sugar
- 3 large eggs
- 80 g crème fraîche
Icing
- 200 g dark chocolate, minimum 60% cocoa solids, pieces or callets
- 200 g unsalted butter, in pieces, softened
- 200 g icing sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3181 kJ / 760 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 77.3 g
- Tłuszcz
- 47 g
Alternatywne przepisy
Butterfly Cakes
1 Std.
Triple Chocolate Layer Cake
2 Std. 30 Min
Chocolate Fudge Icing
5 Min
Buttercream Icing
5 Min
Chocolate Chip Cookies
50min
Brownies
50min
Yule Log
3 Std.
Ultimate Chocolate Cake
2h 15min
Red Velvet Cake
1 Std. 20 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1 Std. 30 Min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Easy Chocolate Cake
1 Std. 15 Min