
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tortenboden
- 40 g Weizen
-
60
g Erythrit
lub 60 g Xylit - ½ Vanilleschote
- 2 Eier getrennt
- 20 g Speisestärke
Quarkcreme und Fertigstellung
- 4 Limetten unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft von 3 Limetten ausgepresst und 1 zur Dekoration zur Seite gelegt
-
110
g Erythrit
lub 110 g Xylit - 250 g fettreduzierte Sahnealternative, 19% Fett (z.B. Cremefine zum Aufschlagen)
- 250 g Magerquark
- 30 g gebrauchsfertige Gelatine, z.B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine
- 10 g Wasser
- 1 geh. TL Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 64 kcal / 269 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Błonnik
- 0.5 g