Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- aceite, para engrasar el molde
- harina de trigo, para el molde
- 6 claras de huevo
- 6 yemas de huevo
- 120 g de crema ácida
- 60 g de queso de cabra
- 60 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 1 cdita de sal
- ¼ cdita de pimienta molida
- 60 g de harina
- 300 g de huauzontles, limpios y sin tallos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 924 kJ / 220 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de camote
40min
Puré de jitomate básico
35min
Salsa de jitomate
40min
Quiche de flor de calabaza
1 Std.
Tarta de poro y jamón
50min
Zanahorias agridulces
1 Std.
Ate de pera
10h
Salsa de jitomate
35min
Marquesa de chocolate
2h 40min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55 min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min
Pay de atún
1h 40min