Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 200 g de harina
- 400 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 30 g de semillas de amapola
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 21.9 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 79.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panecillos de aceite
1h 25min
Pan de nueces
3sa 45 dk
Pan de molde
3h
Pan rústico de cúrcuma
9 Std. 30 Min
Panecillos de agua
2h
Pan de soda irlandés
35min
Pan rápido
50min
Baguette
3sa 45 dk
Pan básico
3sa 45 dk
Pan de hogaza con tomate, jamón y aceite de oliva
16h
Pan de molde sin corteza
2 Std. 20 Min
Pan integral de espelta y centeno
2h 15min