Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 celé skořice, napůl
- 2 čajové lžičky hřebíčku
- 4 čajové lžičky anýzu, mletého
- 1 čajová lžička mletého kardamomu
- 2 čajové lžičky fenyklových semínek
- 150 gramů jablek, na čtvrtky
- 600 gramů hnědého cukru
- 600 gramů vody
- Wartości odżywcze
- na 1 láhev
- Kalorie
- 4992 kJ / 1192 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 296 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanilková omáčka (Crème Anglaise)
15min
Karamelový bahnový dip pro příšery
15min
Gulášové koření
5 min
Sůl z jehličí
5 min
Kopřivové placky s ovčím sýrem
Brak ocen
Indická hořčice
15min
Sezamový med
10 Min
Pralinky s mandlovým likérem
1 Std.
Cukr jablko-skořice
5 min
Ananasová marmeláda s limetkou
40 min
Čerstvé těsto na těstoviny
40 min
Likér z lesních plodů
25min