Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 克 油
- 15 克 姜
- 20 克 泡椒
- 10 粒 花椒
- 2 瓣 蒜头, 切片
- 1 汤匙 豆瓣酱
- 300 克 鸭胗, 洗净,切薄片
- 10 克 料酒
- 1 茶匙 生抽
- 1 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 盐
- 30 克 新鲜红辣椒, 切圈
- 30 克 新鲜青辣椒, 切圈
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 713 kJ / 170 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 9.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.5 g