Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Emmer
- 130 g Mandeln
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 3 Eier
- 140 g Zucker
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 130 g Butter, weich, in Stücken
- 1 TL Zimt
- 2 TL Kakao
- 1 TL Backpulver
- 1 Glas Sauerkirschen (Abtropfgew. 350 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1340 kJ / 320 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 Std. 15 Min
Grusel-Schnitten
1h 30min
Pfannkuchen mit Birne und Vanillejoghurt
30 min
Zwetschgen-Apfel-Blechkuchen
2h 30min
Blaubeer-Muffins mit Blaubeer-Topping
1 godz. 50 min
Bananenkuchen mit Schokolade und Rosinen
1h 35min
Zwetschgen-Streusel-Kuchen
1h
Himbeer-Käsekuchen
8h
Butterplätzchen mit Himbeerfüllung
2 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Basic-Käsekuchen
10 godz.
Buttergebäck zum Ausstechen mit Varianten Terassenplätzchen und Ochsenaugen
2 godz.