Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 1 Chilischote, frisch, nach Geschmack entkernt
- 40 g Öl
- 600 g Rinderhackfleisch
- 50 g Tomatenmark
- 200 g Sahne
- 200 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 1 Dose Mais (Abtropfgew. 285 g), abgetropft
- 1 rote Paprika (ca. 150 g), in Würfeln (2 cm)
- 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Nelkenpulver
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgew. 240 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3009 kJ / 718 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 9.3 g
Alternatywne przepisy
Hendl-Gulaschtopf mit Spätzle
1h 20min
Express One-Pot-Bolognese
25 min
Chili con carne
40min
Tomaten-Basilikum-Hähnchen
35 min
Chili con Pollo
1 godz. 5 min
Paprika-Hack-Sauce
25 min
Blitz-Lasagne
1h
Hähnchen-Pasta mit Barbecuesauce
40min
Gulaschsuppe (mit Messerabdeckung)
1h 30min
Hähnchen-Chili
40min
Paprika-Hack-Kartoffeln
55 min
Schweine-Tomaten-Geschnetzeltes mit Gnocchi
1h