Chili con Crema

Chili con Crema

4.0 643 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Chilischote frisch, nach Geschmack entkernt
    1
  • Öl
    40 g
  • Rinderhackfleisch
    600 g
  • Tomatenmark
    50 g
  • Sahne
    200 g
  • Wasser
    200 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Mais (Abtropfgew. 285 g), abgetropft
    1 Dose
  • rote Paprika (ca. 150 g), in Würfeln (2 cm)
    1
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Nelkenpulver
    2 Prisen
  • Kidneybohnen (Abtropfgew. 240 g), abgetropft
    1 Dose

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 718 kcal / 3009 kJ
Białko 41 g
Tłuszcz 49 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 9.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...