Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 270 g caster sugar
- 1 ½ tsp edible lavender
- 175 g unsalted butter, soft, plus extra for greasing
- 100 g buttermilk
- 320 g self-raising flour
- 3 large eggs
- 1 tsp baking powder
- 200 g fresh blueberries
Lavender Icing
- ⅛ - ¼ tsp edible lavender, to taste, plus extra for garnishing
- 250 g caster sugar
- 6 tsp water
- food colouring paste, purple, as desired
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1747 kJ / 418 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 68.3 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple Rose Tart
1h 40min
Neapolitan Ice Cream Cake
11h 50min
Persian Love Cake
1 Std. 15 Min
Potato and Rosemary Focaccia
2 Std. 35 Min
Strawberry and Nectarine Polenta and Almond Cake
2h 45min
Semolina Cake with Rosewater (Namoura)
40 min
Persian Carrot and Coconut Cake
2h 20min
Cherry Crumble Cake
1 godz. 45 min
Almond Honey Semolina Cake
1h
Italian Easter Bread
3h 50min
Baked Vanilla Cheesecake
13u. 25min
Apple Crumble Cake
1h 10min