Urządzenia i Akcesoria
Blueberry and Lavender Bundt Cake
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 slices
Składniki
Sponge
-
caster sugar270 g
-
edible lavender1 ½ tsp
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing175 g
-
buttermilk100 g
-
self-raising flour320 g
-
large eggs3
-
baking powder1 tsp
-
fresh blueberries200 g
Lavender Icing
-
edible lavender to taste, plus extra for garnishing⅛ - ¼ tsp
-
caster sugar250 g
-
water6 tsp
-
food colouring paste purple, as desired
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4.8 g
Kalorie
1747 kJ /
418 kcal
Tłuszcz
13.9 g
Węglowodany
68.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sweet
80 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Italian Easter Bread
3 godz. 50 min
Gazelle Horns (Almond Pastries)
1 godz. 20 min
Chocolate and Pear Cake
1 godz. 30 min
Raspberry Peach Crumb Cake
2 godz.
Nectarine Poppy Seed Muffins
40 min
Nectarine Tart with Hazelnut Frangipane
50 min
Blueberry Scones with Honey and Walnut Butter
30 min
Sultana and Cranberry Rolls
14 godz. 25 min
Pear, Chocolate and Hazelnut Cake
1 godz. 20 min
Upside-down Gingerbread with Pears
1 godz.
Gingerbread Chocolate Cake
4 godz. 30 min
Apple Crumble Cake
1 godz. 10 min