Blueberry and Lavender Bundt Cake

Blueberry and Lavender Bundt Cake

4.3 26 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 slices

Składniki

Sponge
  • caster sugar
    270 g
  • edible lavender
    1 ½ tsp
  • unsalted butter soft, plus extra for greasing
    175 g
  • buttermilk
    100 g
  • self-raising flour
    320 g
  • large eggs
    3
  • baking powder
    1 tsp
  • fresh blueberries
    200 g
Lavender Icing
  • edible lavender to taste, plus extra for garnishing
    ⅛ - ¼ tsp
  • caster sugar
    250 g
  • water
    6 tsp
  • food colouring paste purple, as desired

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 418 kcal / 1747 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 13.9 g
Węglowodany 68.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...