Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g farinha tipo 65
- 40 g chocolate em pó
- 150 g manteiga fria
- 50 g água
- 25 g mel
Recheio
- 480 g chocolate p/ culinária (70% cacau) partido em pedaços
- 440 g natas
- 100 g manteiga cortada em pedaços
- 2 c. chá de chocolate em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1916.8 kJ / 458.1 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 43.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Casa de gengibre (massa de bolo)
1h 30min
Bombons de chocolate branco
2h
Bolo de torresmos
1h 35 min
Folar sem glúten
2h 55min
Brownies de café em forma de bigodes
1h 45min
Magia em sua casa - Bolo
1h 20 min
Fritos de laranja
1h 25min
Folar de Páscoa com recheio de avelãs
1h 45min
Bombons de licor de amêndoa amarga
1h 15 min
Bolo de chocolate sem ovos
35 Min
Bolo de bolachas e chocolate sem glúten
35 Min
Bolo de maçã húmido - TM6
2h