Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 800 g batatinha nova miúda
- 4 folhas de louro
- 2 dentes de alho
- 150 g azeitonas pretas s/ caroço
- 1 pitada de pimenta
- 3 c. chá de orégãos
- 500 g azeite
- 120 g vinagre de vinho branco
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1465.8 kJ / 350.3 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 34.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 390.4 mg
Alternatywne przepisy
Pão de ervas aromáticas
1 Std. 40 Min
Ricota
1h 45min
Pastel de carne
3u. 15min
Gnocchi de beterraba com manteiga de salva
1h
Técnica Chapéus de bruxa
Brak ocen
Chiabata com presunto, alcachofra e mozarela
4h
Acarajé - Pastel de feijão-frade com recheio de leite de coco
45min
Aveludado de cebola e tomilho
40min
Creme de milho e pimento
10min
Ricotta
50min
Caipirinha de tangerina
5min
Panettone com chocolate e laranja
2 godz. 45 min