Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White fondant (see tip)
- 300 g sugar
- 100 g water
Vanilla biscuit
- 4 eggs
- 120 g sugar
- 10 g natural vanilla extract
- 70 g plain flour
- 30 g cornflour (starch)
Chocolate biscuit
- 4 eggs
- 120 g sugar
- 50 g plain flour
- 30 g cornflour (starch)
- 20 g cocoa powder, unsweetened
Ganache
- 250 g dark chocolate, 70% cocoa solids
- 200 g cream, min. 30% fat
To finish
- 30 g water, to be adjusted according to weight of fondant
- 50 g chocolate sprinkles
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1188 kJ / 283 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet Potato Gnocchi - Gnocchi di patate dolci
1 godz. 35 min
Rice pudding
1u.
Asparagus, Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1u.
Tofu stew
30min
Pizza dough
1u.
Rustic bread
2u.
Fruit nectar
10min
Paella with kidney beans
55min
Orange Sponge
2u.
Rote Grutze (red fruit pudding)
2 godz. 20 min
Vegetable Spring Rolls
2u. 10min
Apple tart
1u.