Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 270 g de harina
- 100 g de aceite de oliva
- 60 g de agua
- 8 - 10 hojas de albahaca frescas, al gusto
- 1 cda de cáscara de limón amarillo
- ½ cdita de sal
Relleno
- 30 g de aceite de oliva
- 150 g de cebolla, en cuartos
- 30 g de jitomate deshidratado en aceite, escurridos
- 300 g de pechuga de pollo, en cubos (2 cm)
- ½ cdita de sal
- 1 pizca de pimienta recién molida
- 250 g de jitomate cherry, en mitades
- 200 g de crema (min 30% de grasa)
- 2 huevos
- 60 g de queso feta
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- 10 hojas de albahaca frescas troceadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1995 kJ / 476.8 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 32.2 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 421 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Envueltos de pollo en salsa de espinaca
1óra
Quiche de brócoli con harina de quinoa
45 min
Quiche de espinacas con tocino
2óra
Stroganoff de res TM6
1óra
Papas al horno
1óra
Pollo a la pizzaiola
55min
Hojaldre de pollo
2óra
Papas Anna
1óra
Pastel de carne
50min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1óra
Pay de atún
1h 40 min