Quiche de pollo con jitomate con albahaca

Quiche de pollo con jitomate con albahaca

4.5 68 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 rebanadas

Składniki

Masa
  • 270 g de harina
  • 100 g de aceite de oliva
  • 60 g de agua
  • 8 - 10 hojas de albahaca frescas al gusto
  • 1 cda de cáscara de limón amarillo
  • ½ cdita de sal
Relleno
  • 30 g de aceite de oliva
  • 150 g de cebolla en cuartos
  • 30 g de jitomate deshidratado en aceite escurridos
  • 300 g de pechuga de pollo en cubos (2 cm)
  • ½ cdita de sal
  • 1 pizca de pimienta recién molida
  • 250 g de jitomate cherry en mitades
  • 200 g de crema (min 30% de grasa)
  • 2 huevos
  • 60 g de queso feta
  • 1 pizca de nuez moscada en polvo
  • 10 hojas de albahaca frescas troceadas, para servir

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 476.8 kcal / 1995 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 32.2 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 10.5 g
Sód 421 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...