![Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup) Löwenzahnhonig (Löwenzahnsirup)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/941B6F4B-1AFD-4494-9AD9-4E2A9275F940/Derivates/6db667ef-9f6d-4335-b2c8-d4ba393f2b4a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Wasser
- 100 - 150 g Löwenzahnblüten (siehe Tipps)
- 1000 g Rohrohrzucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- 60 - 80 g Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2837 kJ / 678 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 167 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Powidl
8 godz.
Traubengelee
1sa
Winterapfel im Glas
1sa 15 dk
Orangenpaste
30 dk
Brombeer-Vanille-Sirup
2 godz. 15 min
Marillennektar
2 Std.
Ribisel-Apfelessig
4 Std. 20 Min
Erdbeer-Rhabarber-Sirup
35min
Zitronenmelissesirup
5小时 10 分钟
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35min
Kirschennektar
2 Std.
Holunderblütensirup
72h