Apfelkuchen mit Schaum

Apfelkuchen mit Schaum

4.0 346 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Portionen

Składniki

  • Eier (Größe M)
    3
  • Butter kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    125 g
  • Weizenmehl, glatt Type 700
    200 g
  • Staubzucker
    40 g
  • Salz etwas mehr für den Eischnee
    ¼ TL
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Äpfel entkernt, geviertelt
    450 g
  • Zitronensaft
    30 - 40 g
  • Feinkristallzucker
    70 - 80 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 209 kcal / 874 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 83 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...