Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen mit Schaum
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Portionen
Składniki
-
Eier (Größe M)3
-
Butter kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Weizenmehl, glatt Type 700200 g
-
Staubzucker40 g
-
Salz etwas mehr für den Eischnee¼ TL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Äpfel entkernt, geviertelt450 g
-
Zitronensaft30 - 40 g
-
Feinkristallzucker70 - 80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
83 mg
Białko
4 g
Kalorie
874 kJ /
209 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kinderleichte Erdbeertorte
4 godz. 20 min
Kirsch-Baiser-Tarte
2 godz. 15 min
Zitronen-Gugelhupf
1 godz. 15 min
Birnen-Obersschnitten
1 godz. 30 min
Liebesgedicht
5 godz. 30 min
Apfelkuchen mit Guss
1 godz. 20 min
Mango-Möhren-Torte
2 godz. 30 min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 godz. 30 min
Bratapfelkuchen
7 godz.
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Birnen-Schoko-Kuchen
1 godz. 15 min