Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier (Größe M)
- 125 g Butter, kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizenmehl, glatt, Type 700
- 40 g Staubzucker
- ¼ TL Salz, etwas mehr für den Eischnee
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 450 g Äpfel, entkernt, geviertelt
- 30 - 40 g Zitronensaft
- 70 - 80 g Feinkristallzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 874 kJ / 209 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 83 mg
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Pfirsich-Torte
5 Std.
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3u.
Traubenkuchen mit Olivenöl
1 godz. 40 min
Liebesgedicht
5 Std. 30 Min
Schiacciata mit Weintrauben
2 godz.
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1 Std. 30 Min
Himmlischer Schokogugelhupf
1 Std. 30 Min
Kloster-Cremetorte
12 Std.
Kirsch-Baiser-Tarte
2u. 15min
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min
Gugelhupf mit Pflaumenmus
2 Std. 30 Min
Orangen-Schokoladen-Torte
3 godz. 40 min