Urządzenia i Akcesoria
Apfelkuchen mit Schaum
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 Portionen
Składniki
-
Eier (Größe M)3
-
Butter kalt, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten125 g
-
Weizenmehl, glatt Type 700200 g
-
Staubzucker40 g
-
Salz etwas mehr für den Eischnee¼ TL
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Äpfel entkernt, geviertelt450 g
-
Zitronensaft30 - 40 g
-
Feinkristallzucker70 - 80 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
83 mg
Białko
4 g
Kalorie
874 kJ /
209 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kinderleichte Erdbeertorte
4 godz. 20 min
Heidelbeerkuchen mit Baiserhaube (Ciasto jagodowe z bezą)
2 godz.
Orangen-Möhren-Torte
2 godz.
Gedeckter Apfelkuchen
1 godz. 30 min
Kartoffel-Rhabarber-Blechkuchen
2 godz.
Quark-Sahne-Blaubeer-Torte
6 godz. 30 min
Apfel-Keks-Charlotte
6 godz. 30 min
Apfel-Karamell-Gugelhupf
1 godz. 30 min
Mandarinentarte mit Nusscrumble
9 godz.
Tropische Orangentorte
2 godz. 40 min
Zitronen-Baiser-Torte
2 godz. 10 min
Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
1 godz. 30 min