Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa madre
- 100 g de agua
-
15
g de levadura prensada fresca
lub 1 ½ cdita de levadura seca instantánea (6 g) - 50 g de harina
- 1 cdita de azúcar
Broa
- 300 g de agua
- 250 g de harina de maíz amarillo, tipo PAM
- 30 g de aceite de oliva
- 1 ½ cdita de sal
- 100 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 963 kJ / 230 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hogaza de centeno, pipas y linaza
16h 50min
Pan de caja con semillas de amapola
2hod. 10min
Hogaza rústica
24h
Pan de caja integral
1h 40min
Pan integral de semillas
2h 50min
Pan integral con salvado y ciruelas pasas
2h 50min
Pan de centeno con masa madre
2h 50min
Pan de naranja cristalizada
4h
Pan dulce de dátiles y cacahuetes
1 godz. 50 min
Hogaza de centeno
16h 50min
Hogaza exprés
50min
Hogaza de trigo y centeno con masa madre
15h