Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 400 g de cebolla en cuartos
- 30 g de aceite de girasol
- 50 g de manteca de cerdo
- 400 g de filetes de ternera cortados en trozos de 1 cm
- 1 pastilla de caldo de carne desmenuzada
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- ½ cucharadita de comino molido
- 2 cucharaditas de pasta de chiles rojos (opcjonalnie)
Masa
- 100 g de manteca de cerdo
- 250 g de agua
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de harina de fuerza
Montaje y horneado
- 2 huevos duros
- 36 - 48 pasas sin semillas
- 12 aceitunas negras
- 1 huevo batido (para pincelar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1488 kJ / 356 kcal
- Białko
- 13.31 g
- Węglowodany
- 34.39 g
- Tłuszcz
- 18.36 g
- Błonnik
- 2.38 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charquicán con charqui
1óra 10p
Ají de gallina
1óra 15p
Choripanes con salsa pebre
2óra
Porotos granados con mazamorra
1óra 15p
Papas rellenas
2óra 30p
Causa limeña de atún
1h 20min
Pan amasado
55min
Calzones rotos
35 min
Pastelera de choclo
1óra
Cóctel pisco sour
10 min
Sopaipillas chilenas
45 min
Pebre
20 min