![Pesto di mandorle Pesto di mandorle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7648D87E-4513-41FA-B493-C92AD7B2653F/Derivates/793728DE-00CB-4918-93D5-66B58A37EEE8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di pecorino stagionato a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di mandorle pelate
- 10 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 200 g di olio di semi di mais
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 12610 kJ / 3014 kcal
- Białko
- 54 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 308 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesto di nocciole
10 Min
Pappa al pomodoro con verdurine
1h 30min
Salsa ricotta, basilico e miele
15 Min
Pesto fresco del riciclo
10 Min
Pesto al formaggio con anacardi, pomodori secchi e finocchietto selvatico
10 Min
Pesto alle erbe aromatiche
10 Min
Pesto di ricotta e noci
10 Min
Pesto di avocado
15 Min
Pesto di prezzemolo
10 Min
Pesto di rucola
10 Min
Pesto di pomodori secchi
10 Min
Pesto di pistacchi
10 Min