Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbeteig
- 300 g Weissmehl, und etwas mehr zum Bemehlen
- 150 g Butter kalt, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Zucker
- 100 g Wasser, kalt
Füllung
- 30 - 50 g Wasser
- 800 - 1000 g Äpfel, z. B. Granny Smith, geschält, in Stücken (2-3 cm)
- 10 g frischer Zitronensaft
- 100 g Zucker
- 1 - 2 TL Zimt
- 1 Eiweiss, leicht geschlagen
-
40
g Paniermehl
lub 40 g Petit Beurre, zerbröselt
Endzubereitung
- 1 Eigelb, leicht geschlagen
- 1 EL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mud cake
2 godz. 30 min
Überbackener Cheesecake
3 Std. 10 Min
Madeleines
1j
Polenta
1j
Fischstäbli an Tomatensauce
50min
Pita Brot
2 Std.
Lemon-Cheesecake mit Nuss-Crunch
4h 35min
Apfel-Meringue-Crumble
2 Std.
Waadtländer Flammkuchen
1 Std. 30 Min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2 godz. 30 min
Schoggi-Cookies
30min
Schoggichüechli
45min