Malassadas de batata-doce
TM6 TM5 TM31

Malassadas de batata-doce

3.6 (20 ocen)

Składniki

  • 300 g batata-doce cortada em cubos
  • 200 g leite
  • 20 g açúcar
  • ½ limão (casca, só a parte amarela)
  • 1 pau de canela
  • 20 g fermento de padeiro fresco
    lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco
  • 4 ovos
  • 300 g farinha tipo 65
  • Óleo q.b. p/ fritar
  • Mel de cana q.b. p/ servir

Wartości odżywcze
na 1 unidade
Kalorie
223.1 kJ / 53.3 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
9.2 g
Tłuszcz
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
0.7 g
Sód
14.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy