潮州虾丸

潮州虾丸

3.3 3 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 人份

Składniki

  • 虾仁 新鲜
    500 克
  • 荸荠 去皮切小块(约70克)
    6 个
  • ¼ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙
  • 麻油
    1 汤匙
  • 地瓜粉
    2 汤匙
  • 淀粉
    2 汤匙
  • 蒸煮用
    600 克
  • 金桔酱 或自制金桔酱(见变化)
    适量

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 9 g
Kalorie 376 kJ / 90 kcal
Tłuszcz 2.3 g
Błonnik 0.2 g
Węglowodany 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...