Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de mantequilla
- 3 yemas de huevo
- 10 g de esencia de vainilla
- 100 g de azúcar
- 200 g de leche condensada
- 200 g de queso crema
- 10 g de polvo para hornear
- 5 g de sal
- 250 g de harina de arroz
- 100 g de harina de maíz
Armado y cocción de los tamales
- hojas de maíz para tamal, remojadas
- nueces, para decorar
- pasitas, cualquier tipo, para decorar
- 1750 g de agua, para cocinar al vapor y un poco más para la masa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1695 kJ / 405.1 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 379.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champurrado del puesto de tamales
15 Min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Gelatina de Tequila
1 Std. 30 Min
Chile en nogada
3 Std.
Agua de Horchata
10 Min
Birria
1 Std.
Tamales dulces de pasas
2h
Pastel de elote con rompope TM6
2h
Pozole Verde
1 Std. 20 Min
Masa básica para tamales
1 Std. 30 Min
Tamales de pollo y salsa verde
2h