![Mango-Tiramisu Mango-Tiramisu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/40160A8C-2101-4AAF-B06F-F2C83EC75514/Derivates/EB27EB9E-40F9-4B12-AFAD-659C4EB0B288.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Cantuccini
- 2 Dosen Mango (Abtropfgew. à 480 g), abgetropft
- 500 g Magerquark
- 250 g Mascarpone
- 50 g Zucker
- 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Orangensaft
- 2 - 3 EL Mandellikör, (z.B. Amaretto)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1963 kJ / 469 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdbeer-Tiramisu
3h
Orangen-Likör-Creme
20min
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1h
Nektarinen-Trifle
20min
Johannisbeer-Cantuccini-Becher
15 Min
Johannisbeer-Vanille-Creme
45min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1 godz. 30 min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 godz. 30 min
Erdbeer-Kokos-Dessert mit Haferkeksen
20min
Himbeer-Tiramisu mit weißer Schokolade
3h 15 min
Himbeer-Crunch-Creme
1h 10min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45min