Plumcake salato

Plumcake salato

4.6 164 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (Stagionatura 12 o 18 mesi)
  • 250 g di farina tipo 00
  • 3 uova
  • 160 g di latte intero
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 bustina di lievito istantaneo per torte salate
  • 60 g di gherigli di noci
  • 100 g di gorgonzola piccante a tocchetti (1 cm)
  • 150 g di mortadella a cubetti (1 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 383 kcal / 1602 kJ
Białko 16.4 g
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 25.8 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...