Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Olivenöl
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Zucker
Füllung und Fertigstellung
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 10 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 170 g gekochter Schinken, in Stücken
- 170 g Gouda, in Stücken
- 85 g Tomatenmark
- ¼ TL Zucker
- 1 ½ TL Basilikum, getrocknet
- ¼ TL Salz
- 2 Prise Pfeffer
- 1 Eigelb
- 2 EL Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1763 kJ / 421 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterfaltenbrot
1h 10 min
Kräuterfaltenbrot
1 godz. 20 min
Käsestangen
40 min
Pizzaschnecken
1 godz. 20 min
Käse-Schinken-Stangen
1h
Bacon-Spieße
1 Std. 30 Min
Burger-Muffins
1h 40min
Flammkuchenschnecken am Stiel
1h 50 min.
Frischkäse-Tomaten-Schnecken
2 Std. 10 Min
Hot-Dog-Faltenbrot
1h 35 min
Flammküchlein
1 godz. 20 min
Partyähre
1h 50 min.