Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g leite
-
20
g fermento biológico fresco
lub 20 g fermento biológico seco (8 g) - 350 g farinha de trigo
- 4 ovos
- 60 - 100 açúcar
- 1 c. chá de sal
- 170 g manteiga, cortada em pedaços
- manteiga para untar
- farinha de trigo para polvilhar
- 1 gema de ovo, ligeiramente batida
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 836 kJ / 200 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa Pho rápida com rábano espiralizado - TM6
Brak ocen
Pão enrolado com calabresa e erva doce
2h 15min
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10min
Sorbet de cupuaçu
Brak ocen
Brioche de parmesão
1h 45min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Pão de forma
1h 35min
Pasta de cebola e alho
15min
Salada de quinoa com legumes
30 Min
Pirulitos
40min
Pão de forma
3h
Trança
2h 20min