Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g flocos de milho
- 70 g amêndoa s/ pele torrada
- 30 g chocolate branco
- 6 gemas de ovo
- 480 g leite
- 2 tiras de casca de limão, só a parte amarela
- 130 g açúcar
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 50 g limoncello (opcjonalnie)
- 300 g morangos
- 20 g açúcar amarelo
- 25 g sumo de limão
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 467 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifrio de framboesa
8h 20min
Duo de chocolate e avelã
3 Std. 30 Min
Cheesecake de framboesa
4h 20min
Semifrio marmoreado
4h 20min
Semifrio de morango
6 Std.
Bavaroise de morango
8h 5min
Mousse de chocolate branco e morangos
2h 10min
Delícia de morango
1 Std. 30 Min
Semifrio de bolacha e ovos
4 Std.
Mini cheesecakes de chocolate branco
8 Std. 30 Min
Semifrio de bolacha
5h
Gelatina arco-íris
7h