Lemon ice cream torte
TM6 TM5 TM31

Lemon ice cream torte

4.2 (5 ocen)

Składniki

Lemon ice cream

  • 3 egg yolks
  • 150 g white sugar
  • 280 g pouring (whipping) cream
  • 220 g full cream milk
  • 100 g lemon juice (approx. 4-5 lemons)

Nut praline

  • 60 g white sugar
  • 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts
  • 1 sprig fresh thyme, leaves only
  • 125 g fresh raspberries, for decorating

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1559.7 kJ / 371.4 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
40.5 g
Tłuszcz
22.5 g
Tłuszcz nasycony
12.7 g
Błonnik
2 g
Sód
27.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy