Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon ice cream
- 3 egg yolks
- 150 g white sugar
- 280 g pouring (whipping) cream
- 220 g full cream milk
- 100 g lemon juice (approx. 4-5 lemons)
Nut praline
- 60 g white sugar
- 2 tbsp shelled unsalted pistachio nuts
- 1 sprig fresh thyme, leaves only
- 125 g fresh raspberries, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1559.7 kJ / 371.4 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 27.8 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free scones
30 min
Apricot apple pie
1h 40min
Pistachio cake
1 godz. 10 min
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Apple cake
1h
Peanut butter fudge sauce
20 min
Almond briouats with honey and sesame seeds
1h
Tahini cream with blackberries (Raymond Capaldi)
4h 30min
Little pots of chocolate créme
1h 15min
Hot cacao fudge sauce
10min
Pavlova towers
4h 30min
Pavlova
6h