Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz carrots (approx. 3-4 carrots) peeled, cut into pieces (approx. ¾ in.)
- 2 oz white onions, peeled and cut into pieces (approx. ¼ large onion)
- 1 oz oil, plus extra to fry
- 3 ½ oz salted butter, plus extra to grease
- 7 oz all-purpose flour, plus extra for breading
- 17 ½ oz whole milk
- 1 pinch ground nutmeg, to taste
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 3 large eggs
-
5 ½
oz bread crumbs, for breading (see Tip)
lub 5 ½ oz panko - parsley leaves, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Classic Quiche Lorraine
2h 45min
Cheddar Biscuits
20min
Rice Crispy Treat Pizza
25min
Zucchini and Cheese Soufflés
40min
Cheesy Veggie Squares
40min
Black and White Cookies
2 godz.
Carrot and Brussels Sprouts Risotto
35min
Chicken and Rice Patties
1 godz.
Baked Beet Falafel Buddha Bowls
1h 5 min
Birthday Cake
2 godz.
Quinoa Patties
1 godz.
Deviled Eggs
20min