
Urządzenia i Akcesoria
Tarte de requeijão e amêndoa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
10 doses
Składniki
Massa
-
Manteiga q.b. p/ untar
-
Farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar
-
farinha tipo 65200 g
-
manteiga100 g
-
água fria50 g
-
sal½ c. chá de
-
açúcar½ c. chá de
Recheio
-
amêndoa s/ pele60 g
-
requeijão400 g
-
açúcar amarelo200 g
-
ovos3
-
canela em pó1 c. chá de
-
farinha tipo 5580 g
-
fermento p/ bolos1 c. chá de
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
343.8 kcal /
1438.3 kJ
Białko
10.7 g
Tłuszcz
14.6 g
Węglowodany
43.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
6.5 g
Sód
325.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Amêndoa
11 Przepisów
Portugalia
Portugalia