Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Profiteroles rellenos
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 40 g de azúcar
- 250 g de leche
- 100 g de mantequilla
- 160 g de harina
- 4 huevos
Base
- 200 g de galletas, tipo María
- 60 g de mantequilla, a temperatura ambiente en trozos
Relleno
- 1000 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 1 sobre de polvo para preparar flan, (35 g)
- 250 g de chocolate amargo, en trozos
- virutas de chocolate, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3228 kJ / 772 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
El mejor pastel de chocolate
1h
Pastel de tres leches con rompope
2h
Pastel de nueces y zanahorias
1h
Sedoso de pistache
1h 30min
Pastel imposible al Varoma
6 Std.
Pastel de chocolate con avellanas
2 Std. 40 Min
Fondant de malvavisco
2h 15 min.
Betún de chocolate
10min
Strudel de manzana
1h 45min
Pastel de tres leches
3 Std.
Panquecitos de emergencia
10min
Pay de limón
3 Std. 30 Min