Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Blumenkohl, in Röschen
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 250 g Möhren, in Stücken
- 150 g Äpfel, geviertelt
- 50 g Cashewkerne, geröstet, ungesalzen
- 40 g Sonnenblumenöl
- 15 g Weißweinessig
- 1 TL Senf, mittelscharf
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 3 Prisen Paprika rosenscharf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Rotkohl-Salat
25min
Rotkohl-Salat mit Erdnussdressing
10min
Blumenkohl-Dattel-Salat
1 godz. 30 min
Kohlrabi-Radieschen-Salat
10min
Rotkohlsalat mit Senfgurke
15 min
Wirsing-Birnen-Salat
25min
Kohlrabi-Birnen-Salat
35 min
Rosenkohlsalat
25min
Blumenkohl-Zucchini-Salat
15 min
Weißkohlsalat mit Kichererbsen und Curry-Joghurt-Dressing
3 Std. 15 Min
Orangen-Rotkohl-Salat mit Datteln
10min
Weißkohlrohkost
10min